Het prinsessensyndroom

Het begon allemaal met een simpele observatie: een jong stel, nu vijf maanden samen, verbonden door liefde en een ijzersterke connectie. Maar dan komt de twist, niet vanwege botsende persoonlijkheden, maar door een kloof in smaak en acceptatie. Dit allemaal komt door het prinsessensyndroom van zijn vriendin.

De vriendin van de man, gekenmerkt door haar uitgesproken stijl die doet denken aan een prinses uit een Disneyfilm, brengt hem aan het wankelen. Hij noemt het ook wel het prinsessensyndroom. Niet doordat ze zo van luxe houdt en als een prinses behandeld wil worden. Nee, letterlijk door haar kleding. “Eerst vond ik het aandoenlijk en leuk. Tot ik erachter kwam hoeveel tijd ze eraan besteedt”, aldus de man.

Bewondering? No, thanks

Hij voelt zich soms ongemakkelijk door de aandacht die ze trekt. Hij merkt dat veel mensen naar haar kijken en soms zelfs stiekem foto’s maken. Een beetje bewondering vindt iedereen wel leuk toch? Voor de man niet, deze aandacht kan hij namelijk écht niet hebben.

Hier is natuurlijk ook een ander perspectief van. Is haar liefde voor verkleedpartijen niet gewoon een viering van eigenheid? Haar verlangen om zich te kleden als een personage uit een sprookje is meer dan een modeverschijnsel; het is een uitdrukking van haarzelf, haar passie en creativiteit.

Onzekerheden overwinnen

In de reacties op zijn bericht wordt de jongeman uitgedaagd om zijn eigen onzekerheden te overwinnen en de betekenis van ware liefde te begrijpen. Is het niet de bedoeling van liefde om blij te zijn met elkaar, precies zoals de persoon is? Hij zegt dat hij daadwerkelijk van haar houdt, ook op de manier zoals zij is. Toch wil hij heel graag dat ze dingen aan haarzelf verandert. Maar jezelf veranderen voor je partner is vaak ook niet de oplossing..