Pamela Anderson, een gevierd actrice en model

Er zullen maar weinig mensen zijn die de naam Pamela Anderson nog niet eerder gehoord hebben. De van origine Canadese actrice speelt al ruim dertig jaar in uiteenlopende films en televisieseries, waarvan Baywatch er voor de meeste mensen uitschiet. En dat terwijl de inmiddels 58-jarige Anderson eigenlijk per toeval werd ontdekt tijdens een Canadese footballwedstrijd. Ze trok destijds de aandacht van een televisiecamera en eindigde vervolgens onder luid applaus van het publiek op het speelveld.

Een carrière als model was vervolgens snel beklonken: ze verhuisde al snel naar Los Angeles, blondeerde haar haar, nam een borstvergroting en stond binnen no time in de Playboy. Vijf jaar na haar ‘ontdekking’ in een Canadees footballstadion was Anderson zelfs playmate van het jaar.

Pamela en haar aangeboren liefde voor koken

Toch reiken de interesses van Pamela Anderson verder dan haar modellenwerk of acteerprestaties. Ze heeft bijvoorbeeld ook een bijzondere liefde voor koken, wat in 2024 resulteerde in haar eerste kookboek. Het boek I Love You: Recipes from the heart bevat zo’n tachtig familierecepten, die stuk voor stuk een plantaardig zijn.

En dat is niet het enige: dit jaar verscheen er een kookprogramma met Pamela Anderson in de hoofdrol, waarin de actrice elke aflevering een chef-kok uitnodigt op een prachtig landgoed in Vancouver Island. Samen duiken ze de keuken in om heerlijke, wederom plantaardige maaltijden te bereiden. Het programma Pamela’s Cooking with Love werd uitgezonden op de Canadese zender Food Network, maar is inmiddels ook te zien bij Prime Video.

Pamela verkoopt nu haar eigen augurken met een pittige twist

Dat Pamela naast acteren dus enorm van koken houdt, mag duidelijk zijn. Onlangs ging ze zelfs een nieuwe, culinaire samenwerking aan met lifestylemerk Flamingo Estate. Het gaat om de verkoop van een ambachtelijke, plantaardige augurkvariant die Pamela’s Pickles heten. Deze augurken zijn sinds 11 augustus verkrijgbaar in de Verenigde Staten en zijn – net als het imago van de Baywatch-actrice zelf – behoorlijk spicy.

▼ scroll verder ▼

De oorsprong van het recept stamt wederom uit haar eigen familie, in dit geval van haar overgrootmoeder. De basis is simpel: vers ingelegde komkommers met mosterd, dille en knoflook. De augurken zijn vervolgens verrijkt met gedroogde rozenblaadjes, guajillo-chili, gerookt zeezout en roze peperkorrels voor een extra pittige twist. Er zijn slechts enkele honderden potjes op de markt gebracht, waardoor Pamela’s Pickles echt een collectorsitem is. De pickles zijn dan ook flink aan de prijs: voor een potje augurken betaal je tussen de 35 en 38 Amerikaanse dollar. Een deel daarvan gaat echter wel naar het California Wildlife Center, een non-profit organisatie die zich inzet voor gewonde en bedreigde diersoorten.

De pickles van Pamela Anderson zijn verrijkt met rozenblaadjes en roze peperkorrels (Pamela’s Pickles/Flamingo Estate)

Lees ook: actrice Margot Robbie werkte in haar jongere jaren bij déze bekende fastfoodketen!