Origineel is het zeker

Sinds de professionele kok zijn unieke idee op Instagram postte, kan je op TikTok genoeg Fransen zien die zelf ook benieuwd zijn. Maar is de combinatie eigenlijk wel lekker, of is het net zo vies als het klinkt? Volgens Sanchez is het wel degelijk een goede combinatie: “Het lijkt geen goed idee, maar het werkt wel”, zegt de Fransman.

Bekijk hier de originele post van Sanchez:

Toch vindt niet iedereen het even lekker, en op sociale media gaan de meningen alle kanten op. De een vindt het verschrikkelijk, en de ander weer fantastisch. In ieder geval is duidelijk te zien dat het bizarre idee een trend is geworden aan de Franse kant van TikTok.

@huitresetmare

Quand ta fille qui aime pas les huîtres décident d’essayer quand même le combo redbull huîtres.redbull huitres

♬ Holy Cowboy – Renee Blair & Hillbetty
@leclerc.migennes

« 🚨 La trend du moment : huître + Red Bull ! Apparemment “ça réveille le goût de la mer” 🌊⚡ J’ai testé pour vous… et maintenant c’est à vous de voter : 🔥 On valide ❌ On oublie vite » #huitres #redbull #foryou #trend

♬ som original – joana

Belgische chefs stellen het op de proef

Twee professionele koks: Timon Michiels van restaurant Carcasse en Filip Claeys van De Jonkman, beide dus werkend in sterrenrestaurants in België, wilde het ook wel eens uitproberen. Zij gaven hun mening aan Nieuwsuur, die het tweetal sprak.

Claeys is in ieder geval ruimdenkend, en geeft aan de hype niet erg te vinden. Hij heeft zelfs al ervaring: “Ik ben niet tegen het gebruik van Red Bull in de keuken. Toen ik nog bij Sergio Herman in Oud Sluis werkte, maakten we eens gratiné van wodka Red Bull voor in een dessert”, zegt de kok. Volgens de chef kan je veel doen met oesters, en zijn er al veel combinaties gemaakt. Hij noemt kaas, artisjok, aardappel en citrusfruit op als voorbeeld. Red Bull daarentegen heeft hij nog nooit gezien. Gelukkig is hij positief verrast: “Er is wel een zekere balans tussen het zoete van de Red Bull en het zilte van de oester”, zegt Claeys.

Unsplash / Anima Visual

Timon Michiels is minder fan, en laat zijn mening duidelijk horen: “Ik snap het idee niet. Je kan veel leuke dingen doen met oesters, maar dit is er geen van”, zegt de kok. “Het zorgt voor een mindf*ck”, voegt hij toe. Niet iedereen is dus fan, maar durf jij het uit te proberen?

Dacht je dat Red Bull op een oester gek was? Lees ook: Bijzonder: in deze Japanse spa zwem je door rode wijn.