Dit is de beste ijssalon van Nederland van 2025: “Het motiveert heel erg”
Op warme zomerdagen kun je in Blaricum niet alleen genieten van een goed glas wijn en passerende supercars, maar ook van een overheerlijk schepijsje. Sinds kort mag de ijssalon aldaar, De Hoop genaamd, zich namelijk de beste van heel Nederland noemen. Een kroon op het werk van Caroline Kooij en haar team, dat zich met passie, flair en pure liefde voor het vak in de kijker heeft gespeeld. En dat is niet zomaar een onderscheiding, maar daadwerkelijk de allerhoogste eer binnen de Nederlandse ijswereld. "Onze deelname aan deze wedstrijd was erg leerzaam en het motiveert heel erg."
Waarom is De Hoop de beste ijssalon van Nederland?
Wie houdt er op een warme zomerdag nu niet van een verfrissend schepijsje? Nou, als je gek bent op ijskoude zoetigheden, ben je vooral in Blaricum aan het juiste adres. IJssalon De Hoop, die in dit chique stukje Nederland is gevestigd, is immers niet zomaar een plek waar je een bolletje aardbei of stracciatella haalt. Het is een totaalbeleving, zo luidt het oordeel van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders. Van het frisse roze interieur, tot de perfect verzorgde vitrine die de vele ijssmaken op luxueuze wijze in het oog laat springen. De zaak is modern, maar met een warme en persoonlijke uitstraling. En ook de sfeer is vriendelijk dankzij de vrolijke en behulpzame medewerkers.
Maar het gaat natuurlijk om het ijs. En wat blijkt? Die is van absolute topklasse. Volgens de jury van de VAIJ scoorde De Hoop dus hoog op álle onderdelen. Denk aan gastvrijheid, presentatie, hygiëne, assortiment en vakmanschap. Alles is tot in de puntjes verzorgd en dat terwijl het vaak druk is. Lange rijen voor de deur zijn hier immers eerder regel dan uitzondering, maar binnen heerst nooit chaos. Het team werkt soepel samen en lijkt altijd de rust te bewaren, wat op zich al een kunst is. Een goede samenwerking is uiteraard hard nodig om als beste ijssalon van Nederland te worden bestempeld.
Lees ook: Cellato Byakuya: het duurste ijs ter wereld kost je € 6.211,-
“Het is zo leerzaam om mee te doen aan deze wedstrijden”
Wat De Hoop extra bijzonder maakt, is de aandacht voor detail. De ijsvitrine is niet alleen mooi, maar ook gevarieerd: tientallen smaken, vers gemaakte coupes en steeds weer nieuwe creaties. Caroline Kooij is al jaren een begrip in de ijswereld, maar dit jaar koos ze ervoor om ook haar team nadrukkelijk te betrekken bij de wedstrijden. “Voor hen was het de eerste keer”, zo laat ze weten aan Vakblad IJs.
“Het is zo leerzaam om mee te doen aan deze wedstrijden.” Dat blijkt overigens evengoed uit de beoordelingen van de vakjury. De betrokkenheid van het hele team werd namelijk hoog gewaardeerd, niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens de beoordelingsbezoeken en het hygiëneonderzoek. Dat De Hoop dit jaar is uitgeroepen tot beste ijssalon van Nederland, is dus grotendeels te danken aan de kracht van teamwork.

Overigens is ijssalon De Hoop niet het enige bewijs dat er serieus geld te verdienen valt met schepijs. De heren van Ben & Jerry’s verdienden er zelfs honderden miljoenen mee. Lees ook: Het succesverhaal van de mannen achter het ijsmerk Ben & Jerry’s: van € 11.500 naar € 326.000.000