Direct naar content
school appartementencomplex
Afbeelding: Foto: New York Post

Drie mannen kopen oud schoolgebouw voor € 92.000,- en bouwen het om naar een imposant appartementencomplex

Het flippen van huizen – wat inhoudt dat je een oud huis koopt, opknapt en voor meer geld doorverkoopt – kan spectaculaire winsten opleveren. Het idee om een verlaten school aan te pakken en om te toveren tot een uitgebreid appartementencomplex, is daarom helemaal niet gek. Dit plan werd door een drietal millennials uitgevoerd en bleek een gigantisch succes te zijn. Ze kochten het stokoude schoolgebouw voor zo’n 92.000 euro en brachten maar liefst 31 verschillende appartementen aan in het pand. De heren besloten deze woningen te verhuren en kregen ieder appartement binnen een halfjaar al gevuld. Dat is nog eens een efficiënte manier van poen verdienen!

Door Laukie Klijn

Vervallen schoolgebouw onderging een imposante make-over

Jesse Wig, één van de drie heren die bij het project betrokken was, zag het verlaten schoolgebouw in 2019 in de verkoop verschijnen. Het betrof een oud pand in Pennsylvania, dat aan de buitenzijde zeer imposant en klassiek was, maar aan de binnenzijde vooral verlaten en vervallen. Wig, een 34-jarige makelaar, kwam in contact met een vastgoedinvesteerder en bracht hem op de hoogte van de oude school die te koop stond. “Ik werd op de hoogte gebracht van deze school, maar wist niet meteen wat ik er precies van kon maken”, aldus Wig. Toch zorgde de lage vraagprijs van iets meer dan 92.000 euro ervoor dat hij en de vastgoedinvesteerder het pand overnamen, zo meldt New York Post. “Voor die prijs móést ik het hebben, in de hoop dat we in de toekomst met een goed plan zouden komen.” Toen ze de school kochten, waren ze dus nog niet van plan er een gigantisch appartementencomplex van te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PROFIT® (@profit)

“De school bleek functioneel te zijn als appartementencomplex”

Twee jaar lang bezochten Wig en Colucci, zoals desbetreffende vastgoedinvesteerder heet, het gebouw, in de hoop goede toekomstplannen te bedenken. Ze overwogen een trouwlocatie en een biertuin, maar daar bleek beslist geen markt voor te zijn. “Na gesprekken met professionals bleek dat de school erg functioneel zou kunnen zijn als appartementencomplex”, zo vertelde Jesse Wig. Het duo kwam uiteindelijk in contact met Dan Spanovich, een ontwikkelaar en beheerder van wooncomplexen. Tezamen besloten de heren de voormalige klaslokalen in het gebouw om te toveren tot moderne appartementen. Daarnaast moesten er een aantal gedeelde voorzieningen worden aangelegd, zoals een fitnessruimte en een basketbalveld. Het trio hoopte de 50.000 vierkante meter oppervlakte te kunnen benutten met maar liefst 60 verschillende woningen, maar dat bleek al snel te hoog gegrepen. Wegens trappartijen, grote gangen en de extra voorzieningen, bleef de helft aan oppervlakte namelijk over als verhuurbare ruimte. Uiteindelijk werd de oude school omgebouwd tot een modern appartementencomplex, waar 31 woningen in schuilgingen. Daar kan deze omgebouwde school in Den Haag nog heel wat van leren.

Binnen slechts een halfjaar zaten alle woningen vol

“We hebben enorm ons best gedaan om de historische charme van het pand te behouden”, aldus de betrokken vastgoedinvesteerder. Dat is vooral aan de buitenzijde van het gebouw goed zichtbaar. Het pand is namelijk voorzien van talloze klassieke details, waaronder een grote entree, torentjes op het dak en indrukwekkende raampartijen. Aan de binnenzijde is er echter weinig van de oorspronkelijke staat van het pand terug te zien. Het appartementencomplex is namelijk zeer modern en is totaal anders dan hoe de lokalen van de voormalige school eruit zagen. Tja, mensen wonen nu eenmaal liever in een strak appartement dan in een vervallen klaslokaal, dat is wel logisch. De drie heren hebben hun werk dus uitstekend gedaan, zo blijkt ook uit de populariteit van hun zelfontwikkelde woningen. Binnen slechts zes maanden na de afronding van de bouw, bezat ieder appartement reeds een eerste bewoner.