Truc in de keuken (die écht werkt): smeer je pan in met komkommer!
Iedereen kent het wel: je staat vol goede moed een eitje te bakken, en binnen een minuut zit je opgescheept met een aangekoekte pan met een eitje dat er niet uit wil. Het resultaat: eieren die je niet kunt uitserveren aan je gasten én een pan die je met geen mogelijkheid meer schoon krijgt. Toch is er een verrassend simpele oplossing voor dit probleem, en die had je zelf nooit kunnen raden: een komkommer! Wij vertellen je precies hoe je deze groene vriend je redder in nood kan zijn, als het gaat om het gebruik van je koekenpan.
Komkommer als geheim wapen tegen aanbakken
Eieren zijn verraderlijk: ze lijken onschuldig, maar één verkeerde handeling en ze veranderen je pan in een kleverige ramp. En zeker niet alleen eieren trouwens. Je kunt natuurlijk een halve fles olie of een flinke klont boter gebruiken, maar dat maakt je ontbijt meteen een stuk minder gezond. Het klinkt te gek voor woorden, maar de oplossing voor dit alledaagse probleem ligt waarschijnlijk al tussen de groenten in je koelkast: een komkommer!
Dus geen dure anti-aanbakpan, liters olie of pakken boter, maar een simpel stuk groente dat je normaal gebruikt als smakelijk tussendoortje. Komkommer bestaat namelijk voor een groot deel uit water, en bevat daarnaast ook nog eens natuurlijke oliën en antioxidanten. Wanneer je een pan ermee insmeert, laat de komkommer een dun laagje achter dat fungeert als natuurlijke anti-aanbaklaag. Met andere woorden: het ultieme alternatief voor vette troep als je gaat bakken.
Lees ook: Met deze lifehack slijp je een bot mes zonder messenslijper.
Komkommers en bakken: zo ga je te werk!
Deze lifehack is kinderlijk eenvoudig. Je snijdt een stukje komkommer af en wrijft er de bodem van je koekenpan mee in. That’s all! Het groentesap laat een dun, natuurlijk laagje achter waardoor je ei niet meer vastplakt. Je krijgt dus hetzelfde effect als een anti-aanbaklaag, maar dan zonder extra vet of sprays. Vervolgens gooi je het ei in de pan, maar dat kan natuurlijk net zo goed een pannenkoek of een stukje vis zijn, en klaar is Kees.
Het verschil merk je meteen: je ei glijdt nu zo eenvoudig uit de pan, dat het lijkt alsof je een professionele chef bent. Bovendien scheelt het je een afwasrondje, want de pan blijft na het gebruik van komkommer vrijwel helemaal schoon. Geen vette troep, maar puur natuur! En last but not least: je hebt hiervoor niets meer dan een heel klein stukje komkommer nodig.
Lees ook: waarom je als man eigenlijk elke dag blauwe bessen zou moeten eten!