Albert Heijn speelt in op de feestdagen: verkoopt nu Wagyu voor € 150,-
Albert Heijn verraste vleesliefhebbers door zeer hoogwaardig Wagyu in de schappen te leggen tijdens de feestdagen. Dit unieke stuk vlees is gemaakt van runderen en staat bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en rijke smaak. Doorgaans valt Wagyu-vlees enkel in chique restaurants te bestellen, maar dit jaar kan je het ook gewoon voor de familie serveren met kerst. De Albert Heijn heeft dit opvallende product immers voor een redelijk acceptabele vraagprijs in de etalage gelegd.
Albert Heijn verkoopt hoogwaardig Wagyu
Veel liefhebbers van vleesgerechten zullen wel bekend zijn met Wagyu, maar niet als product van de plaatselijke Albert Heijn. We hebben het namelijk over een heel bijzonder stukje vlees. Wagyu-vlees is bijzonder omdat het zeer fijn ‘dooraderd’ is met vet. Die vetlijntjes geven het vlees een zachte textuur en een volle smaak die bij andere soorten vaak ontbreekt. Wagyu-vlees smelt daardoor op de tong, zolang je het ook op de juiste manier bereidt uiteraard.
Al met al is het een absolute buitenkans dat de Albert Heijn dit jaar inspeelt op de feestdagen door Wagyu in de vorm van een ribeye in de schappen te leggen. Normaal staat deze vleessoort enkel op de kaart bij peperdure restaurants.

Lees ook: Top 5 duurste soorten vis en vlees ter wereld
Zeer speciale ribeye kost zo’n € 150
Albert Heijn heeft de Vakslagerslijn een behoorlijke boost gegeven met deze Wagyu. Consumenten willen steeds vaker luxe ingrediënten zelf bereiden in plaats van alleen uit eten te gaan, en daar speelt de welbekende supermarkt natuurlijk graag op in. Toch is het ook niet per se spotgoedkoop om Wagyu op de kop te tikken bij de Albert Heijn.
De kiloprijs van deze speciale ribeye bedraagt immers respectievelijk € 150. Per ribeye, met een gewicht van om en nabij de 500 gram, ben je (tot en met vrijdag) nu zelfs minder kwijt. Namelijk zo’n € 56,25 in plaats van € 75,-. Dat is nog steeds niet niks, maar voor een stuk vlees van deze hoogwaardigheid is dat heus niet slecht.
Een Rumpsteak uit het Verenigd Koninkrijk
Albert Heijn laat deze ribeye van Wagyu overigens vanuit het Verenigd Koninkrijk overkomen. Dat geldt ook voor de zogeheten Excellent Wagyu Rumpsteak, een stuk dat uit het bovenste deel van het rund wordt vervaardigd. Deze is iets goedkoper dan de ribeye, maar kost nog altijd bijna € 55 per kilo. Nou, dat is toch wel een enigszins voordelige manier om te genieten van een speciaal stuk vlees, toch?
Meer lezen over speciale vleesgerechten? Lees ook: Échte vleeseters opgelet: met deze all-in-one box heb jij alles voor de perfecte winter BBQ