
Scheidingsadvocaat onthult: met dit type vrouw gaan mannen het vaakst vreemd
Je hoort het vaak om je heen: relaties die uit elkaar vallen, partners die elkaar bedriegen, en misschien wel iemand in je vriendengroep die zijn partner heeft bedrogen. Naast dat je hem even op de vingers tikt kan je jezelf afvragen: “Maar waarom doen ze dat eigenlijk?” Nou, volgens een top-scheidingsadvocaat, James Sexton (toepasselijke achternaam), komt er een soort ‘type vrouw’ voorbij waar mannen vaak voor vallen als het gaat om vreemdgaan. En het is zeker niet de meest voor de hand liggende type.
Wie is scheidingsadvocaat James Sexton?
Even kort over deze scheidingsadvocaat zelf. Sexton is een scheidingsadvocaat die regelmatig zijn mening deelt over huwelijken en relaties. Als iemand goed begrijpt waarom huwelijken misgaan, dan is hij het wel. Hij heeft honderden stellen geholpen met hun echtscheidingen en kan je dus waarschijnlijk veel vertellen over wat er allemaal misgaat in een relatie. En hij heeft wat te zeggen over vreemdgaan.
In de podcast Diary Of A CEO gaf Sexton zijn visie over de ‘waarom’ van vreemdgaan. En wat blijkt? Het heeft allemaal te maken met een soort vrouw die vaak opduikt in het leven van de man die al getrouwd is. En het zal je misschien verbazen, want het gaat niet om de klassieke fantasie.
@doac.clips Did you know this?🤔@Steven Bartlett #foryoupage #fyp #foryou #diaryofaceo #diaryofaceopodcast #podcast #podcastclips #stevenbartlett #doac ♬ original sound – The Diary Of A CEO
De scheidingsadvocaat introduceert de ‘nanny-fascinatie’ term
Waar gaat het dan wel om? De scheidingsadvocaat noemt het de ‘nanny-fascinatie’. Je leest het goed, de oppas. Ja, die vrolijke jonge vrouw die de kinderen van een getrouwd stel verzorgt. Volgens Sexton heeft een nanny namelijk veel van dezelfde eigenschappen als de vrouw in het huwelijk, maar dan zonder de verantwoordelijkheden en het ‘gezeur’ die bij een huwelijk komt kijken.
Je vraagt je misschien af: “Wat heeft dat te maken met vreemdgaan?” Nou, volgens de scheidingsadvocaat is het eigenlijk best simpel. De nanny heeft veel van dezelfde kenmerken die mannen in hun partner zo aantrekkelijk vonden in het begin. Ze is zorgzaam, goed met de kinderen en weet haar man te ondersteunen: maar dan zonder de perikelen van een huwelijk. Het klinkt misschien een beetje zwart-wit, maar het wordt interessanter als we verder gaan.
De “onafhankelijke” versie van de vrouw
Volgens de scheidingsadvocaat is er nog iets anders dat meespeelt. De nanny is namelijk vaak niet gebonden aan de huiselijke verplichtingen die een vrouw in een huwelijk wel heeft. Ze heeft haar eigen leven buiten het huis: ze is niet constant bezig met de kinderen, het huishouden of de dagelijkse stress van een huwelijk. Dit maakt haar, in de ogen van een man, interessant. Ze is als een versie van de vrouw toen ze nog geen moeder of vrouw was, maar gewoon een vrouw die losjes haar eigen leven leidde. Er is mysterie, een bepaalde aantrekkingskracht, en misschien zelfs een stukje vrijheid waar mannen zich vaak toe aangetrokken voelen.
Wat de scheidingsadvocaat dus eigenlijk probeert te zeggen, is dat de oppas de onschuldige, zorgzame versie van de vrouw is die de man oorspronkelijk aantrok, maar dan zonder de emotionele bagage die vaak bij een huwelijk komt kijken. In zekere zin is ze de ‘ideale vrouw’, zonder de vele verplichtingen van het soms turbulente huwelijk en de complexe banden van het gezinsleven.
Wat kan men hiervan leren?
De scheidingsadvocaat zijn advies aan vrouwen is simpel: verlies jezelf niet in je rol als partner of moeder. Hij benadrukt dat vrouwen ook de persoon moeten blijven waar hun man oorspronkelijk verliefd op werd, met eigen interesses, een eigen leven en identiteit. Natuurlijk is vreemdgaan nooit goed en ligt de schuld altijd bij de man in dit scenario, maar als je jezelf volledig verliest in je rollen, loop je het risico dat iemand anders, zoals de oppas, de aandacht krijgt die jij misschien niet meer lijkt te krijgen.
Dus, de moraal van het verhaal is simpel: zorg ervoor dat je niet jezelf verliest in je relatie. Blijf investeren in je eigen identiteit en interesses. Zorg dat je niet alleen ouder bent, maar ook een persoon die aantrekkelijk blijft voor je partner, zowel van binnen als van buiten. En natuurlijk, blijf trouw, dat is wel zo netjes!