
Beelden: lancering van de Volonaut Airbike, de eerste vliegende scooter ter wereld
De huidige technologieën maken het onmogelijke mogelijk. Zo zijn diverse vooruitstrevende merken reeds op de proppen gekomen met de eerste vliegende auto en motor, maar niemand had zich tot voor kort gebrand aan een vliegende scooter. De zogenaamde Airbike van Volonaut moet daar echter verandering in brengen. Het merk heeft een opmerkelijk vervoermiddel met een scooterachtig design onthuld, waarmee we op een efficiënte manier - en door de lucht wel te verstaan - van A naar B kunnen reizen. Nooit meer last van omleidingen en files, maar daar staat natuurlijk wel een astronomisch geldbedrag tegenover. Tja, dat was te verwachten...
De Volonaut Airbike is de allereerste vliegende scooter
Anno 2025 worden we overspoeld met futuristische ontwikkelingen. Zo liet Klein Vision recentelijk weten de eerste vliegende auto in 2026 reeds in de etalage te willen zetten. Het klinkt bijna onmogelijk, maar volgend jaar kunnen we allemaal gewoon naar ons werk vliegen. Ook Volonaut zal de met zijn meest recente creatie daadwerkelijk mogelijk moeten maken. Het merk heeft namelijk de eerste vliegende scooter geproduceerd. Het gaat om de zogenaamde Volonaut Airbike, een scooterachtig vervoermiddel dat de bestuurder van een waanzinnige reis door de lucht moet voorzien. Het gestroomlijnde pronkstuk is ontwikkeld voor zowel sensatiezoekers als innovators. Volgens Volonaut is het frame van deze vliegende scooter maar liefst zeven keer zo licht als dat van een traditionele motorfiets. Om dit te verwezenlijken heeft de producent gebruik gemaakt van een koolstofconstructie en 3D-geprinte componenten. Om dit moderne vervoermiddel te realiseren zijn dus moderne productietechnieken toegepast. ‘Met de Airbike zweef je hierdoor door de lucht, als in een droom’, zo omschrijft Volonaut de vliegervaring die het apparaat zijn toekomstige bestuurders moet bieden.
Een speciaal vluchtstabiliteitssysteem en een sportief design
In het ontwerp van de gloednieuwe Airbike heeft Volonaut geen rekening gehouden met een beschermende kooi. Dat zal de veiligheid vermoedelijk niet ten goede komen, maar normale scooters en motorfietsen worden niet uitgebracht met een beschermkooi. De zitpositie op de Airbike is wel nagenoeg gelijk aan dat van een standaard tweewieler. De rijder zit enigszins voorover, wat de sportiviteit van de vliegende scooter onderstreept. Het aandrijven van het apparaat werkt evenzo hetzelfde als op een rijdende scooter. Je draait de hendel simpelweg naar beneden en de straalaandrijving doet direct zijn werk. Deze techniek wordt ook nog eens ondersteund door speciaal vluchtstabilisatiesysteem, waar Volonaut overigens patent op heeft. De Volonaut Airbike hoeft voorlopig dus niet te rekenen op hevige concurrentie, dat mag wel duidelijk zijn.

Vliegende scooter moet 80.000 euro in het laatje brengen
Dankzij zijn wendbaarheid en beperkte grootte kan de Volonaut Airbike zich moeiteloos door krappe ruimte manoeuvreren. Het merk toonde dat al eerder aan gedurende diverse testvluchten met de eerste vliegende scooter. Zo vloog de machine zonder enige problemen door beboste valleien en bergachtige gebieden. Daarbij wist de nieuwste creatie van Volonaut snelheden van maar liefst 200 km/u te bereiken. Bij het afremmen moeten hoogwaardige remlichten de rest van de vliegende voertuigen waarschuwen dat er snelheid geminderd dient te worden. Tja, straks vliegen we straks met zijn allen in de file naar ons werk. Afijn, dan kan je er altijd nog voor kiezen om de matzwarte landingsstandaards te gebruiken en einde te maken aan de vlucht. Het klinkt allemaal waanzinnig, maar heel toegankelijk is de Volonaut Airbike absoluut niet. De vliegende scooter moet immers een indrukwekkende 80.000 euro in het laatje brengen.
Zie hieronder een video van de nieuwe Volonaut Airbike:
Voordat Volonaut met de Airbike op de proppen kwam, werd er in Japan de eerste vliegende motorfiets ter waarde van 778.000 euro uitgebracht.