
Duitse brouwerij heeft bier in poedervorm ontwikkeld
Hou jij op de vrijdag, zaterdag en/of zondag ook wel van een biertje? Als het goed is drink je dit dan uit een flesje, blikje of komt het gewoon uit de biertap. Een Duitse bierbrouwerij is eens wat anders gaan denken en heeft een poeder ontwikkeld dat in bier verandert wanneer je water toevoegt. Het klinkt raar, maar het is waar.
Poeder, water, mixen en klaar
De bierbrouwerij in Duitsland is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van het poeder bier. De brouwerij wilde graag hun co2 uitstoot verminderen en hun ecologische voetafdruk verkleinen. Zo kwamen zij op het idee van het poeder bier. De brouwerij heeft berekend dat de CO2-uitstoot met 3 tot 5 procent zou verminderen wanneer heel Duitsland dit bier zou maken. Als het om de hele wereld gaat, zou de uitstoot met een halve procent verminderen. Dat klinkt misschien weinig, maar aangezien het om de hele wereld gaat, is dat enorm veel.
In het Instagram-bericht van de NOS hieronder zie je hoe het bier poeder eruit ziet en hoe ze het ‘klaar voor gebruik’ maken. We moeten er wel even bij zeggen dat het bier nu nog alcoholvrij is. Wél zijn er al stappen gemaakt richting een alcoholische poeder biertje. Zou jij dit biertje drinken?
Dit bericht op Instagram bekijken