
Amerikaanse journalist prijst McDonald’s-vestiging in Nederland: “Ik had zoiets nog nooit gezien”
Amerikaanse Journalist Gary He reisde jarenlang de wereld over, op zoek naar de bijzonderste vestigingen van McDonald’s. Deze bezoeken legde hij vast en worden nu gepubliceerd in het tafelboek McAtlas. Een van zijn grote favorieten staat in Nederland en volgens de zelfbenoemde expert is het zelfs een van de mooiste McDonalds-franchises ter wereld.
De McDonald’s waarop de AmerikaansejJournalist Gare He doelt is die aan de Coolsingel in Rotterdam. Deze franchise begon ooit als een klein kioskje, maar is nu uitgeroeid tot een van de mooiste McDonald’s-vestigingen ter wereld. Dit terwijl het gebouw in het verleden nog de prijs van ‘Het Lelijkste Gebouw van Rotterdam’ in ontvangst mocht nemen. In 2015 is het gebouw volledig verbouwd en dat werpt zijn vruchten af. Gary roemt het gebouw voor het creatieve glasgebruik, de elegante wenteltrap, unieke verlichting in de nacht en gevel waarin foto’s van Rotterdammers zijn verwerkt. “Ik had zoiets nog nooit gezien. Jullie mogen blij zijn met dit restaurant”, vertelt hij aan onze penvrienden bij Het Algemeen Dagblad.
Lees ook: Bill Gates blijkt groot fan van ‘de grote gele M’: in bezit van een McDonald’s Gold Card
Meer dan alleen de McDonald’s in Rotterdam
Voor zijn nieuwe koffieboek McAtlas, waar onder andere de McDonalds van Rotterdam in staat, reisde de Amerikaanse journalist de hele wereld rond. Het was duidelijk dat veel mensen de mooiste McDonald’s in Rotterdam willen bezoeken. Hijzelf bezocht zes continenten, 55 landen en honderden franchises van restaurant de Gouden Bogen. Het idee voor zijn wereldreis ontstond toen Gary in Marokko een lokaal McDonald’s-filiaal bezocht. Daar stonden traditionele gerechten als zoetigheden en soep op het menu. Dat zette hem aan het denken. Iedereen op deze aardbol denkt dat een McDonald’s overal hetzelfde is, maar er is volgens hem wereldwijd veel meer mogelijk dan alleen kipnuggets, Happy Meals en Big Macs.
In elk land bestelde hij lokale specialiteiten en observeerde hij hoe mensen het restaurant gebruikten. Zo vertelt hij dat in Amerika eten vooral wordt afgehaald en er in Europa meer gerelaxt wordt in de Maccie D’s. De McAtlas is inmiddels af, maar Gary He sluit een vervolg niet uit. “Het is een beetje zoals kinderen krijgen. Zodra je je eerste kind hebt overleefd, denk je: waarom nemen we geen tweede? Dat heb ik nu ook. Het begint alweer te kriebelen”, grapt hij en denkt alweer aan andere mooie franchises om te bezoeken, zoals de McDonald’s Rotterdam.